Mila Kačič Skoz pomladni dež bom šla. Pomladno prebujenje v Hiši sanjajočih knjig

142 Ogledi
Objavljeno

Nomen est omen in Mila Kačič je bila prav to – mila. Prav taka pa je tudi njena poezija. V njej je čutiti ljubezen v vseh možnih oblikah in vsa možna občutenja ljubezni. Neizrečena, neizhrepenjena, neuničljiva, neizživeta … na veke vekomaj večna. Od črke do črke, od začetka do zadnjega verza je neposredna, čuteča, trpka in večno ljubeča. 

 

Zbrana poezija Mile Kačič tokrat na enem samem mestu – v novi, dopolnjeni ediciji knjige Skoz pomladni dež bom šla. Z občutenim spremnim zapisom Nataše Barbare Gračner, dodano bibliografijo avtorice, življenjepisom, seznamom prejetih nagrad ter pregledom Milinih gledaliških in filmskih vlog. 

 

Iz spremnega zapisa Nataše Barbare Gračner: »Nobenih baročnih okraskov ne potrebuje ne novih pesniških figur, izmišljenih besed, ki poskušajo ustvariti vtis mogočnosti. Popolnoma preprosta je v lirični izpovedi svojega življenja, kar je v umetnosti najtežje. Biti brez odvečne navlake, v kateri se pogosto bohoti naša nečimrnost. Mila preprosto zareže do kosti in prostor obarva z ljubeznijo.« 

 

Iščem te v travah

iščem te v morjih

najdem te v zvezdah

ki sijejo name.

Kategorija
Sanje | Pogovori
Vpiši se ali Se registriraj da lahko komentiraš.
Bodite prvi, ki boste komentirali